פתח תפריט ניווט

קטגוריות ראשיות

שעות פתיחת החנות: א-ה 10:00-20:00
074-703-71-71
כתובתנו החדשה: עם ועולמו 3, ירושלים.
שעות מענה טלפוני א-ה 10:00-18:00

תולדות יעקב יוסף על התורה ב' כרכים / יפה נוף

 897867
  מחיר רגיל: 95 ₪
מחיר: 94 ₪
משלוח רגיל-שליח עד הבית: 37 ₪
זמן אספקה: 14 ימי עסקים (כתובת לאיסוף:בית הדפוס 31 י-ם מאחורי מפעל מצות יהודה מפלס תחתון, האיסוף בתיאום מראש).
למה לקוחות קונים אצלנו:
  • אפשרות לעד 10 תשלומים ללא ריבית 
  • קניה מאובטחת ושירות לקוחות מעולה 
קניה בטוחה

מידע נוסף

תולדות יעקב יוסף על התורה ב' כרכים.

הוצאת ספרי אור החיים.

תולדות יעקב יוסף הינו אחד מספרי היסוד של החסידות, מאת רבי יעקב יוסף כ"ץ מפולנאה, מגדולי תלמידי הבעל שם טוב ופורסם לראשונה בשנת 1780 במטרה לחזק ולהפיץ ברבים את תורת החסידות.. הספר מכונה לעיתים בקרב החסידים בכינוי "התולדות". הספר התקבל בעולם החסידות בשמחה רבה. רבי פנחס מקוריץ אמר: "לא היה ספר כזה בעולם, כי היא תורה מן השמים", והמגיד [[רבי ישראל מקוז'ניץ סרב לעבור ליד בית כי "טומאה בוקעת מתוכו", והתברר שבבית זה שרפו את ספר התולדות.

הספר ערוך כפירוש על פרשות השבוע וכולל בין היתר דיונים בעיון בהלכה ולא רק חסידות (בשונה מספרי חסידות אחרים).

הספר הוא אחד מארבעה הספרים שכתב רבי יעקב יוסף (שבכולם מופיע ברמז שמו יוסף) על תורת החסידות, ועל הבעש"ט, וייחודם בספרות החסידית בכך שהם מהספרים היחידים שנכתבו על ידי אדם שזכה לשמוע את שיחותיו של הבעל שם טוב עצמו, ולא ממקור שני, שלישי או ממקור אגדי.

חיבור זה היה בין ספרי החסידות הראשונים (אם לא הראשון ממש) שראו אור בדפוס ותיארו את תורת הבעש"ט ומושגיו המחשבתיים, וככזה ריכז אליו גם ביקורת חריפה מצידם של מתנגדים לתנועה החדשה. מתנגדים אלו הזדעזעו מן הביקורת הנדפסת כנגד הלמדנים והן מהעובדה שהספר הודפס ללא "הסכמות" כמקובל. מסורת אחת מספרת על שריפת החיבור במסגרת מאבקי המתנגדים בחסידות בראשיתה.

המחבר מרבה לצטט מרבו הבעש"ט, והצירוף "שמעתי ממורי" מוזכר בספר למעלה מ-280 פעם.

 

 

 

תודה! נוספתם לרשימת ההמתנה
משהו השתבש, אנא נסו שוב מאוחר יותר
נא למלא פרטים בשדות המתאימים
השאירו פרטים ונעדכן אתכם כשהמוצר יחזור למלאי